Саопштења

Радосављевић: Подићи ћу сарадњу са Словачком на највиши ниво

Данас је у Народној скупштини Републике Србије одржан састанак са амбасадором Словачке у Србији Федором Росоха и председником одбора за спољне послове Скупштине Словачке Марјаном Керијем са сарадницима.

Циљ састанка је унапређење већ добрих билатералних односа двеју држава.

По завршетку састанка председник парламентарне групе пријатељства са Словачком народни посланик Никола Радосављевић је рекао:

"На одбору сам се гостима обратио на словачком језику што је са њихове стране прихваћено са одушевљењем, а у име новоименованог председника Парламентарне групе пријатељства са Словачком. Састанку су преовладале две теме где су донети закључци да Словачка остаје при ставу поштовања Међународног права и да је Косово и Метохија неотуђив део Србије, као и унапређење економске сарадње. У том циљу са делегацијом Словачке договорени су састанци привредних делегација како би се повећала спољнотрговинска размена. Као нови председник Парламентарне групе пријатељства уложићу све напоре да ову сарадњу унапредимо како би довели што већи број инвеститора, а такође и нашим произвођачима отворили преко Словачке тржиште Европске Уније", закључио је Радосављевић.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини