Саопштења

Радосављевић: Скандалозан напад Хитлерових следбеника

Поводом скандалозне насловне стране хрватског недељника "Експрес" на којој је председник Србије Александар Вучић представљен као Хитлер огласио се народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић који је рекао:

”Ово је скандал над скандалима. Упоређивати председника Србије Александра Вучића са Хитлером може да падне на памет само безмозговићима.

Србија је била и остала једна слободарска и антифашистичка земља, земља која се борила да се то зло звано фашизам искорени. На жалост, овакве квалификације и слободно могу да кажем тешке увреде које долазе из земље која је у темељ свог настанка управо уградила фашистичке идеје Анте Павелића, Алојзе Степинца, Миле Будака и на крају крајева Фрање Туђмана доносе тешко бреме у односима две земље у тренуцима када се управо председник Србије Александар Вучић свим силама труди да се сачува мир и јединство на Балкану, да се сарађује и продубљују економски односи.

У времену када је геополитичка ситуација у новијој историји никада тежа и прети да ескалира у планетарни сукоб са несагледивим последицама, управо Александар Вучић је тај који хладне главе, опраштајући, али незаборављајући злочине над Србима у Хрватској, ради на изградњи поверења и сарадње међу државама.

Ово је срамота за једну земљу која је чланица Европске уније, а има фашистичку прошлост и уместо да се у Хрватској покрију ушима, за Хитлера проглашавају човека чија је родбина страдала у Другом светском рату управо од фашистичких слуга усташа. Ја лично и народ Србије поносни смо на мудру политику председника Александра Вучића у овим тешким временима. Јасно нам је одакле ветар дува и коме смета јака и самостална Србија.

Знамо да ће притисака бити још већих и жешћих, али сигуран сам да је цела Србија уз председника Србије и он ће за своју политику имати увек безврезервну подршку свог народа. Што се тиче комплексаша из Хрватске, њима поручујем да се добро загледају у своју историју у којој ће наћи огроман број оних који су били верни следбеници Адолфа Хитлера, а цела такозвана новина "Експрес" ће бити мала да се испуни сликама оних који су се у Хрватској такмичили ко ће да буде већи Хитлер од Хитлера", закључио је Радосављевић.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС Јагодина