Саопштења

Радосављевић: Председник Вучић ће опет поразити Куртија

Поводом актуелних дешавања у нашој јужној покрајини Косову и Метохији огласио се председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини и народни посланик Никола Радосављевић који је рекао:

"Српски народ на Косову и Метохији ових дана бије нову велику битку за опстанак на својим вековним огњиштима уз пуну и безрезервну подршку своје државе Србије и председника Александра Вучића који је и у овим тешким тренуцима за српски народ на Косову и Метохији стао иза њихове одлуке да изађу из приштинских институција. Сигуран сам да је васколики српски народ уз политику председника Александра Вучића и сви ми заједно му пружамо пуну подршку да истраје у овој неравноправној борби у којој је истина и правда на нашој страни. Сигуран сам да ће председник Александар Вучић поразити Аљбина Куртија и његову политику која води нестанку Срба са Косова и Метохије. Исправност такве политике у којој доминира мир и сигурност, али и одлучност да се заштити сопствени народ доказ је и реакција Европске уније, Кине и Русије које и саме виде да имамо посла за Куртијем који је дестабилизирајући фактор и који нема подршку за ово што ради ни од екстремних политичара на Косову и Метохији какав је Рамуш Харадинај", саопштио је Радосављевић.

Радосављевић се осврнуо и на дешавања у Народној скупштини Републике Србије где опозиција уместо да покаже неопходно јединство у овим тешким тренуцима ради у интересу противника своје земље промовишући уличарско понашање.

"Згрожен сам количином неваспитања и агресије Јеремићевог потрчка у виду народног посланика Стефана Јовановића и оних који су кренули заједно са њим да се физички обрачунавају са политичким неистомишљеницима. Онда када немате здраворазумске аргументе и када вас истина заболи, истина коју им је сасуо у лице наш шеф Посланичке групе Миленко Јованов, онда се креће са уличарским насртајима који најбоље одсликавају вајну културну и демократску опозицију. Био сам један од првих који је кренуо да заштити господина Јованова и спречи тежи инцидент. Ово је скандалозна реакција опозиције која је очигледно изгубила компас и више нема појам о времену и месту где се налази. Ово је и добра слика да грађани Србије који су их својим гласовима довели у скупштину виде какве су насилнике бирали. Прави правцати политички дилетанти и хулигани који су залутали у Скупштину Србије”, закључио је Радосављевић.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини