Вести

Хиљаду јагодинских напредњака дочекало Глишића и Шапића

Преко хиљаду чланова Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини присуствовало је састанку са високим функционерима Српске напредне странке и то председником Извршног одбора Српске напредне странке Дарком Глишићем, потпредседником Главног одбора Српске напредне странке Александром Шапићем и координатором Извршног одбора за Поморавски округ Александром Јокићем.

Присутне је најпре поздравио председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини и народни посланик Никола Радосављевић који је рекао:

"Желео бих све вас овде да поздравим, желим да се захвалим што сте на данашњи дан када је температура 41 степен овде у Јагодини у оволиком броју дошли, али и да дамо један велики аплауз свима онима који нису могли да уђу у салу Културног центра. Само једну ствар могу да вам кажем, а то је да Градски одбор у Јагодини ради добро, да остварује одличне резултате, да смо на прошлим изборима имали 58% гласова и идемо до победе. Живела Србија, живела Јагодина”.

Обраћајући се присутнима председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је рекао:

”Пред нама су велики послови, велике обавезе. Ваша бројност и ваша одлучност коју видим даје ми за право да очекујем и даље добре резултате овде у средини у којој није лако да радите и ја то разумем у потпуности, али изазови који јесу испред нас су врло важни. Почетком 2022. године чекају нас председнички избори, а врло вероватно и парламентарни и низ неких других избора који имају велики значај попут градских избора у Београду и сваки наш градски и општински одбор мора да да свој допринос и проба да помогне да ти резултати буду такви да се политика која је пуно тога доброг дала овој држави настави и ја сам уверен да ћете ви то успети да изнесете на прави начин, понављам и ако радите у околностима и у средини где вам уопште није лако и комотно као што је то у другим регионима. Дакле, једина смо странка која има тај карактер саборности, да окупља, да привлачи за разлику од других странака које су изнедриле више не можемо да побројимо колико нових странака.”

Након тога говорио је и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић који је рекао:

“Очекује нас тежак период, знамо сви како све овде функционише као што је и рекао председник Извршног одбора. Поверење сваког дана расте у Српску напредну странку која одавно није више само странка, она је покрет. Она је организација која окупља људе различтих вера, нација, опредељења, интересовања, професија, узраста. Ми смо једна широка организација која има једну најважнију заједничку црту, а то је да се боримо за своју општину, свој град, за своју државу и свој народ. Једна ствар коју свуда говорим. Никада не смемо да заборавимо зашто се бавимо овим послом. Многи на нашој политичкој сцени су често знали да забораве па их је онда народ кажњавао онда када су то најмање очекивали. Знате када постану лични интереси и страначки интереси изнад општих интереса, важнији од оног због чега сте ту, онда народ има право да дође и "угаси вам светло”. То се дешавало многима који то нису очекивали мислећи да ће вечито да буду ту где јесу. Српска напредна странка је свесна да морамо сваки дан да се доказујемо и да сваког дана оправдамо поверење. Морамо да покажемо разумевање и за оне који нас не разумеју, да покажемо ширину и за оне који не гласају за нас, не гласају данас, гласаће сутра” закључио је Шапић.

Општи утисак са састанка је да Градски одбор Српске напредне странке у Јагодини ради и функционише одлично и да су јагодински напредњаци спремни за све изазове који предстоје.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини