Вести

Настављен обилазак јагодинских села

Чланови Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини на челу са народним послаником и председником Градског одбора, Николом Радосављевићем, обишли су у оквиру редовних активности два села јагодинске општине - Белицу и Врбу.

Том приликом, народни посланик Никола Радосављевић је заједно са сарадницима разговарао са житељима ова два села првенствено о актуелној ситуацији када је у питању село и развој села, а у светлу мера и подршке пољопривредним произвођачима које је прописала Влада Републике Србије и ресорно министарство, као и темпу имплементације тих мера.

У веома отвореном и срдачном разговору констатовано је да мере дају резултата на терену.

Тим поводом народни посланик Никола Радосављевић је рекао:

"У свакодневном сам контакту са грађанима јер једино на тај начин можемо да дођемо до праве слике какво је заправо стање на терену. Веома сам задовољан када је у питању оно што сам чуо у разговору са пољопривредним произвођачима, а тиче се помоћи које држава даје за развој и афирмацију села. Разговарали смо и о проблемима који нису нерешиви и прихватио неке предлоге и сугестије. Посебно сам задовољан што сам у овим селима затекао младе људе који своју судбину желе да вежу за пољопривреду и на тај начин сами себе упосле и створе пристојну егзистенцију за своје породице. Људи са којима сам разговарао првенствено се баве сточарством које има будућност и економску рачуницу. Председник Александар Вучић је отворио неколико праваца где можемо да пласирамо пољопривредне производе, а ради се о државама које су економски развијене и платежно моћне, а немају сопствену производњу. То је шанса коју треба искористити нарочито када је у питању сточарство. Тако сигурна и моћна тржишта гарантују пласман и цену. Вредност хране због пандемије корона вируса расте у целом свету и то је шанса да и пољопривредници у Србији добро зараде. Видим у оба села једно позитивно расположење које гарантује да ћемо успети да оживимо и ревитализујемо село. Имамо младе људе, механизацију и нова тржишта - значи имамо будућност села. Сигуран сам да ће бављење пољопривредом веома брзо постати још атрактивније занимање без обзира што смо имали период када се бежало од рада на селу. Ја сам, као народни посланик, чинио и чинићу све што могу да се положај села и сељака поправи у свим сегментима где је то потребно, јер то је између осталог и мој задатак. И од тога нећу одустати", закључио је народни посланик Никола Радосављевић.

Из Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини најављују наставак разговора са грађанима на терену, као и брзо решавање појединих проблема мештана уочених приликом њиховог обиласка.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини