Вести

Посланик ДС-а признао да су "жути" лопови

Учествујући у расправи на 17. седници Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Народне скупштине Републике Србије на којој је опозиција критиковала однос државе према јавним финансијама, члан одбора и народни посланик СНС Никола Радосављевић је рекао:

"Како се пљачкају грађани Србије то најбоље зна бивша власт, односно данашња опозиција и зато ми овде у одбору имамо три бивша председника општина који су овде јер су изгубили власт, зато што нису добро радили. Да су добро радили верујем да би остали на својим местима, а не да овде покушавају на све могуће начине да свој неуспех кроз критике приказују као успех. То је оно на чему се заснива њихова политика. Каже бивши председник општине да није важно што је данас БДП од преко 60 милијарди, а било вам је важно када је био 30 милијарди. Тада је било супер, а што не кажете колико сте изградили аутопутева, болница, вртића, школа. Ви би да зауставите Србију, да Србија не иде напред. Да то тако иде како ви мислите не би седели овде него би се бавили вашим послом у општини. Важно је да грађани Србије знају да јавни дуг Србије није прешао 51 одсто БДП-а и да ми идемо напред. Повећавамо плате и пензије, бринемо о држави и локалним самоуправама и то нам је циљ".

Реплицирајући народном посланику Николи Радосављевићу један од прозваних бивших председника општина из ДС-а Ненад Митровић је признао да се тадашња власт, а садашња опозиција бавила лоповлуком истакавши да се и сам неуспешно борио са таквим појавама и осудио понашање лопова из његових редова јер он како је рекао сада носи терет жутих лопова. Додавши да "када Радосављевић прича о његовим делима морао би прво да буде у његовим опанцима".

Реагујући на ову констатацију Радосављевић је рекао:

"Ми смо у опанцима народа и представљамо народ. Не бих желео да икада будем у вашим опанцима, а врло радо ћу представљати народ. Ја се вама пуно захваљујем што сте били искрени и што сте признали да је претходна власт била лоповска власт", закључио је Радосављевић.

 

 

 

Извор: pink.rs