Вести

Председник Вучић: Не рачунамо на лојалност СПС-а

Приликом гостовања председника Републике Србије Александра Вучића у емисији “ХИТ ТВИТ” на ТВ “Пинк”, председник је коначно говорио и о дугогодишњем коалиционом партнеру и њиховим комбинаторикама са опозицијом.

Председник Вучић је истакао да опозиција заједно са СПС-ом има тренутно 3-4% мање подршке него листа чији је он носилац.

“Не можемо да рачунамо на лојалност СПС-а и зато долазим у Јагодину и борићу се за сваки глас. Никоме нећу да препустим ниједан глас. Довољно смо били толерантни према Јагодини али знам шта су све радили у многим местима и ко са ким шурује. Ми смо били фер, ја сам увек избегавао да идем у Јагодину да говорим, а сада ћу ићи у Јагодину и говорићу на скупу”, истакао је председник Вучић.

Реагујући на ову изјаву, председник Градског одбора СНС у Јагодини и кандидат за народног посланика Никола Радосављевић је изјавио:

“Опште је познато да се део људи из СПС-а јавно заклињу да неће издати, а са друге стране, ми смо већ имали такав сценарио. Зато гостовање председника Вучића на „ХИТ ТВИТ“-у недвосмислено указује на реалност и оно што би нас чекало у случају да листа коју он предводи заједно са тврдим коалиционим партнерима Савезом војвођанских Мађара не би имали већину у Народној скупштини - лако би се сви удужили против нас. Када је нешто добро онда сви изјављују како смо то заједно урадили, а када је нешто лоше онда се сви ти ограђују и криве Вучића за то. Такву политику већ годинама воде и приказују све оно што је држава на челу са председником Вучићем успела да одради, унапреди и изгради као и повлачење признања независности тзв. Косова од стране других држава, желе да припишу себи.

Такве примере имамо и у Јагодини, где реконструишемо Основну школу „Рада Миљковић“, где изграђујемо нове саобраћајнице, где уређујемо наш трг, где смо реконструисали главну улицу од уласка у Јагодину са ауто пута све до зграде Основног суда са изграђена 3 кружна тока, чиме је Јагодина добила један лепши изглед. Обезбедили смо 2 најмодернија скенера за болницу, 7 нових санитета за наше грађане који су задњи пут набављани још 2009. године па све док нисмо ми набавили нове, где смо обезбедили 2 најновија рендген апарата, нову кисеоничку станицу, дечији инкубатор и многобројну другу медицинску опрему. Све ово људи из СПС-а покушавају да припишу себи, иако се нису ни потрудили да било шта од овога набаве раније.

3. новембра ове године смо обезбедили за град Јагодину и помоћ државе од 90 милиона динара из буџетских резерви, где смо трећи по висини додељених средстава у Србији, како би се решавали текући проблеми који су нас задесили у граду, како би се средили инфраструктуру и поправили локалне и атарски путеве, како би исплатили штету свим поплављеним домаћинствима и власницима поплављених њива, где им је пропао овогодишњи засад, како би помогли труднице и породиље и како би Јагодина могла да дочека 2024. годину спремна за нормално функционисање.

Мени није тешко да говорим као што говори и наш председник, јер имамо заједнички циљ, да Србија не сме да стане!”, закључио је Радосављевић.