Вести

Председник Вучић почасни грађанин Јагодине

Велики број грађана Јагодине дочекао је испред зграде Скупштине града председника Републике Србије Александра Вучића, који је одлуком Скупштине града, од 17. октобра 2021. године почасни грађанин Јагодине.

Обаћајући се окупљенима који су га често прекидали аплаузима председник Вучић је између осталог рекао:

"До краја године ћете добити скенер, који је веома важан за жене. Довешћемо и велику инвестицију, како би порасле плате. Јагодина има јако ниске плате, много ниже од републичког просека. Као држава смо у фабрике које су отворене уложили 23 милиона евра. Ако мислите да има још нешто што би било важно за људе у Јагодини, за народ да овде осети бољитак, реците слободно, ми ћемо помоћи финансијски колико год можемо и колико треба."

"Уложићемо у наредном периоду 680 милиона динара у Јагодину у најкраћем могућем року. Реч је о великом новцу. Уложићемо 20,5 милиона у систем пречишћавања вода", додао је председник Александар Вучић.

Председник Вучић је најавио и да ће Јагодина добити озбиљна средства за израду водоводне и канализационе мреже, реконструкцију Здравственог центра и обнову путева, посебно када је у питању путни правац- улазак у Јагодину са ауто–пута који ће експресно бити урађен.

Сумирајући утиске после посете Јагодини председника Александра Вучића, народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић је рекао:

“Ово је велики дан за Јагодину и Јагодинце не само зато што је председник Александар Вучић почасни грађанин нашег града, већ и зато што ће после овог доласка председника Вучића, Јагодина кренути још бржим темпом да се развија и расте у свим сегментима живота. Чули сте од председника да ће Јагодина добити озбиљна новчана средства, а ми ћемо као локална власт знати како да оправдамо очекивања и Јагодина буде још лепше место за живот. Где год се у Србији појави, председник Александар Вучић доноси добре вести за грађане и једну нову енергију тако је и у Јагодини, зато бих искористио прилику да му се у име свих грађана Јагодине захвалим што помаже и овај део Србије. Посебно сам поносан што ће Општа болница у Јагодини добити веома брзо најмодернији скенер који нам је председник обећао обилазећи Дом здравља у Деспотовцу, где сам му указао на потребе здравства у Јагодини како би грађани Јагодине имали боље услове за лечење. Драго ми је што је председник Вучић препознао важност овог апарата за здравље људи и што ће веома брзо бити у употреби у нашем граду” - закључио је Радосављевић.

На свечаној седници је још једанпут апеловано на што већи одзив на вакцинацију како би се што пре вратили нормалном животу.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини