Вести

Председник Вучић у Јагодини свечано отворио немачку фабрику

Свечаним пресецањем врпце председника Србије Александра Вучића и руководства компаније, у Јагодини је званично почела са радом немачка фабрика "Фишер аутомотив систем" која се бави производњом ауто делова и додатне опреме за аутомобиле високе класе.

Та компанија своје фабрике има још у Немачкој, САД, Кини и Чешкој, где запошљава око 5.200 радника.

"Фишер аутомотив систем" извози у 120 земаља, а његов производни програм намењен је произвођачима аутомобила Мерцедеса, БМВ-а и Фолксвагена.

Прошле године је ова групација остварила промет од 872 милиона евра.

Приликом свечаног отварања фабрике председник Србије, Александар Вучић је разговарао и са радницима и том приликом је рекао:

"Велика ствар за нас - питао сам једну девојку да ли је то једина плата у породици - она је потврдила. Постоји велика "жеђ" на овим просторима, потребно је да свим људима обезбедимо шансу за запослење", рекао је Вучић током обиласка.

"Много сам срећан што смо их довели у Јагодину, верујемо да ово није крај. Надам се да ће фабрику типлова довести такође у Србију, помоћи ћемо. Србија је идеална земља за њих, ја сам господину Фишеру рекао ко год да му понуди било где услове за које мисле да су идеални, да дође у Србију понудићемо 10% боље”, казао је Вучић.

У разговору са грађанима упитао је да ли недостаје још фабрика у Јагодини, на шта је добио одговор да би требало још фабрика.

Свечаном отварању фабрике присутвовали су и чланови Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини на челу са председником овог одбора и народним послаником Николом Радосављевићем који је том приликом рекао:

"Градски одбор Српске напредне странке у Јагодини следи политику и визију председника Александра Вучића у свим сегментима живота па тако и када је у питању круцијална ствар каква је отварање нових радних места. Нема човека у Јагодини који није срећан и задовољан када се отвара нова фабрика јер она значи нова радна места и обезбеђење егзистенције за велики број људи и чланова њихових породица. Отварање једне овакве фабрике је заиста велика ствар за Јагодинце и ово заслужује једно велико хвала председнику Александру Вучићу који има разумевања за потребе становника целе Србије па тако и Јагодине. Ми ћемо се, сви заједно, одужити преданим радом и бити на располагању председнику на тешком, али успешном путу да Србија буде још јача и просперитетнија.”

Фабрика Фишер ће запослити укупно 350 радника и спада у ред већих инвестиција у Србији.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини