Вести

ПРЕКО ШЕСТ СТОТИНА НАПРЕДЊАКА У ЈАГОДИНИ СЛАВИЛО СВЕТУ ПЕТКУ

Преко шест стотина чланова Српске напредне странке у Јагодини, гости из привредног, политичког и друштвеног живота града, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, функционери и одборници присуствовали су обележавању славе „Свете Петке“.
Након сечења славског колача присутне је поздравио председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић који је рекао “Свима желим да честитам славу „Свету Петку“ , а оно што је посебно важно за ову 2019.годину , то је да поред славе “Свете Петке“ обележавамо и једанаест година постојања Српске напредне странке . Од једне посланичке групе у скупштини Србије ми смо израсли у једну велику странку,нејвећу странку у целом региону која броји 700 000 чланова. Захваљујући нашем председнику Александру Вучићу ми данас имамо пре свега стабилност која је веома важна за сва наша покољења , за сву нашу децу, за будућност. Имамо инвестиције, имамо нове фабрике, нова радна места, највише километара аутопутева , увећан бруто доходак. Све оно чему смо тежили. Био је проблем у времену када нисмо били на власти да нам небо чува неко други, да нам чувају Мадјари њиховим авионима . Данас имамо најјачу војску у региону и данас чувају небо наши наши српски пилоти. Све то обезбедио је наш председник Александар Вучић , пре свега политичку стабилност где смо препознати не само у региону него у целом свету . Вратио се онај сјај Србије, вратила се Србија тамо где јој је и место . Та стабилност је веома важна за све нас и овде у Јагодини . И ми овде у Јагодини имамо политичку стабилност у Скупштини града Јагодине .Ми овде имамо одличну сарадњу са коалиционим партнерима Јединственом Србијом и СПС-ом и надам се да ће убудуће и на овим изборима да освојимо огромну већину у нашем граду. Ја бих се захвалио свима вама који сте чували Косово и Метохију јер ви знате да смо највише радили . Наши чланови овде су били ангажовани и наши људи са Косова и Метохије који су расељени и живе овде су били укључени у то. Захвалио бих се и Милошу Стојковићу који је као неко ко је претставник расељених лица са Косова и Метохије , а уједно и претставник манастира Хиландар дао пуну подршку и нашем Градском одбору везану за очување Косова и Метохије . Захвалио бих се на одличној сарадњи господину Марковићу , председнику Скупштине града Јагодине, његовом тиму и свима онима који сарадјују са нама успешно већ дуго година.
Данас је војна вежба . Имамо претставнике Русије имамо системе руске одбране и оно што је веома важно ти одлични односи измедју Србије и Русије показују се и на другим пољима . То је да су све више и више заинтересовани људи из Русије да овде са нама сарадјују , да овде отварају фабрике , а ту је са нама и Руслан који је са Урала.Са нама су овде и наши успешни привредници .Ја бих се захвалио свима онима који пуне буџет града Јагодине.Захвалио бих се свима,лекарима који лече наше градјане.Уједно бих рекао да је Јагодина град будућности ,град где цемо да отварамо нове фабрике,нова радна места , град у коме ћемо да поспешимо услове за живот, где ћемо болницу да реновирамо, где ћемо све што можемо и што је важно за градјане да остваримо. Ја бих замолио све наше функционере и чланове да разговарају са људима и да сваког дана питају шта је то што можемо боље и више да урадимо , да можемо да делујемо и што се тиче града и што се тиче републике. То је веома важно јер ми смо бирани од стране грађана и ми не смемо да заборавимо ко нас је изабрао овде “ закључио је први човек јагодинских напредњака Никола Радосављевић.
Колачар за наредну славу „Свету Петку“ је дипломирани правник Ема Радисављевић којој је колач предао Марко Бојић директор Народне библиотеке „Радислав Никчевић“ у Јагодини.