Вести

Радосављевић: Хвала министру Лончару на додели санитета

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Ентони Годфри уручио је министру здравља Републике Србије Златибору Лончару 6 нових амбулантних возила, намењених здравственим установама широм Србије, како би могле ефикасно да одговоре на пандемију вируса КОВИД-19, као и да спремније дочекају потенцијалне здравствене кризе у будућности.

Једно такво санитетско возило додељено је и Општој болници у Јагодини од стране Министарства здравља које је предато запосленима на употребу од стране председника Управног одбора Опште болнице Јагодина и народног посланика Николе Радосављевића, који је уједно и члан Скупштинског одбора за здравство.

„Ово је велики дан за Јагодинце и лекаре у Јагодини, јер смо добили санитетско возило које нам је у овом тренутку од изузетне важности и било нам је неопходно, јер једно овакво савремено опремљено возило омогућава лекарима да брзо и правовремено стигну до пацијента, укажу му неопходну медицинску помоћ и безбедно транспортују до одређене здравствене установе. У многим ситацијама када треба хитно да се реагује и када минути одлучују о нечијем животу, овакво возило је од прворазредног значаја. Ово возило спасиће животе многим Јагодинцима. Ми смо као установа, кроз Управни одбор Опште болнице на чијем сам ја челу, а заједничким деловањем са службом Управе болнице, анализом постојећег стања исказали потребу за санитетским возилом Министарству здравља и веома ми је драго што су наши напори уродили плодом и што је та потреба препозната. Зато у име свих грађана Јагодине једно велико хвала америчком народу и амбасадору САД-а господину Годфрију на донацији и министру здравља Златибору Лончару на одлуци да управо Јагодина добије амбулантно возило које је најсавременије опремљено. Велико хвала председнику Александру Вучићу на стварању одличних билатералних односа са свим државама, а посебно са великим силама које свакодневно поздрављају напредак Србије у свим областима, а посебно у здравству. Преданим и одговорним радом јагодински здравствени радници ће се одужити, а оно што ме је посебно обрадовало то је срећа возача Опште болнице Јагодина који нису могли да сакрију одушевљење због новог санитетског возила“, рекао је између осталог Радосављевић.

Како је раније најављено јагодинска болница ускоро треба да добије још једну вредну донацију која ће унапредити ниво здравствене заштите.

Подсећања ради ово је трећи санитет који је обезбеђен у кратком временском периоду из донације и писаних пројеката за наше здравствене установе. Поред санитета имали смо и вредну донацију "ТИКЕ " у опреми, вредности од 100.000 евра.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС Јагодина