Вести

Радосављевић: Хвала министру Момировићу на новој инвестицији

У Јагодини је постављен камен темељац за изградњу немачке фабрике, компаније Schott Pharma.

Пригодној свечаности присуствовали су представници ове компаније, амбасадорка Немачке, као и министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је том приликом рекао да ће на овој локацији бити запослено 350 радника и додао:

"Немачка је број један привредни партнер Србије и сви знамо шта значи за једну државу када компаније из ове земље у њој отварају своја представништва, фабрике и производне капацитете. Немачке компаније присутне су у свим виталним секторима привреде Србије. С друге стране, Србија је, због својих природних ресурса, структуре привреде, величине тржишта и технолошке повезаности, важан партнер Немачке у региону Југоисточне Европе. У Србији послује више од 1.000 немачких компанија које запошљавају преко 76.000 радника, а ова земља је и на првом месту по вредности инвестиција са 12,8% укупне вредности страних директних инвестиција у Србији."

Полагању камена темељца присуствовао је и народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић који је рекао:

"Веома сам срећан и задовољан што је Јагодина добила једну озбиљну немачку компанију као што је Schott Pharma и што је још важније што ће запослени Јагодинци у овој фабрици радити за веома високе плате и у изузетно добрим условима. То је оно што сам у неколико наврата у разговору са министром Момировићем и тражио, а што је министар обећао не тако давно током облиска Јагодине. Обећање је испуњено и једва чекам да се крене са радом. Јагодини су поребни овакви јаки и озбиљни инвеститори где ће не само послодавац него и радник бити задовољан. Управо то смо добили са овом фабриком. Захваљујем се још једном министру Момировићу за испуњено обећање и немачком инвеститору који ће радницима обезбедити изузетно високе, европске плате", рекао је Радосављевић.