Вести

Радосављевић: Мерама Владе све је више младих пољопривредника

Народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић обишао је мештане села Лозовика.

У веома садржајном и конструктивном разговору са мештанима овог села разматрана су актуелна, пре свега комунална питања, која су од виталног значаја за живот и рад становника овог села.

Током разговора, Никола Радосављевић је мештане упознао са модалитетима решавања акутних проблема, а неки од њих биће експресно решени, као што је питање стабилног снабдевања села електричном енергијом, замена дотрајалих бандера, као и изградња пута до Лозовика односно потпуна реконструкција и асфалтирање које финансира Влада Републике Србије.

Радосављевић је током боравка у Лозовику обишао и угледно домаћинство Ивана Илића, који је захваљујући подстицајним мерама из програма Владе Србије “Помоћ младим пољопривредницима” оформио фарму оваца од преко стотину грла.

Са средствима која је добио као државну субвенцију, а која је на годишњем нивоу у његовом случају 700.000 динара, овај млади пољопривредник је обезбедио, како каже веома пристојну егзистенцију за себе и своју четворочлану породицу.

Том приликом Никола Радосављевић је рекао:

”Веома ми је драго што сам и у Лозовику видео пуно младих људи који желе да се баве пољопривредом и сточарством. Наш домаћин, Иван Илић је показао како на прави начин могу да се искористе државна подстицајна средства и таквих примера има широм Србије. Села оживљавају, млади људи се враћају на своја дедовска имања, има поново деце по двориштима. То значи да смо на правом путу, путу који трасира наш председник Александар Вучић. Свако село, као што је рекао председник Вучић, мора да има здраву пијаћу воду, асфалтиране путеве, канализацију и интернет и комуникацију и тако ће и бити. Овде у Лозовику ће неки проблеми већ бити решени, а биће и пуно пријатних изненађења нарочито за млађу популацију у овом селу”, истакао је Радосављевић.

Разговору са мештанима Лозовика присуствовао је и заменик градоначелника Јагодине Иван Стаменковић.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС у Јагодини