Вести

Радосављевић: Опозиција црта мете радницима Пинка и Хепија

Учествујући у расправи током заседања Народне скупштине Републике Србије на тему рада РЕМ-а, народни посланик са листе "Александар Вучић – Заједно можемо све" Никола Радосављевић је критиковао опозицију која је иницирала ову расправу, а најмање времена посветила овој тачки дневног реда.

Радосављевић је подсетио јавност и посланике опозиције на законску регулативу по којој ради РЕМ и аутономности у раду и одлучивању овог тела, наводећи бројне примере простачког вређања председнице РЕМ-а Оливере Зекић, од опозиционих првака и активиста кроз медије какви су Н1, Директно, Нова С.

Радосављевић је напоменуо да бројни напади на РЕМ не долазе због рада ове организације, већ је мета неко сасвим други.

"Захтев опозиције није смена РЕМ-а већ притисак на запослене како би се одузела дозвола за рад, односно угасили медији који њима не одговарају како електронски тако и штампани медији, а то су пре три дана на конференцији за медије у Скупштини Србије и потврдили. Оно што је још опасније на тој конференцији су рекли и директно су оптужили телевизије Пинк и Хепи да су одговорни за трагедије које су задесиле Србију. Господо, да ли ви знате шта то значи када некога директно оптужите за овако нешто што се догодило? Па ви њима управо цртате мете, свима запосленима и на Пинку и на Хепију и њиховим породицама цртате мете на чело. Да ли сте свесни када исто то кажете за РЕМ ви исто тако члановима савета РЕМ-а и њиховим породицама цртате мету? Тај прогон РЕМ-а није од јуче већ годинама уназад и то све у циљу притисака Шолакових медија и сатанизације председнице РЕМ-а Оливере Зекић", изјавио је Радосављевић.

Током излагања Никола Радосављевић је таксативно са датумима и именима набројао текстове који су објављивани у опозиционимм медијима где је опозиција најприземније могуће вређала Оливеру Зекић.