Вести

У Јагодини нападнути активисти Српске напредне странке

Данас 08.12.2023. године око 12,30 часова у центру села Рибара, активисти Српске напредне странке који су лепили плакате са позивом за долазак у недељу 10.12.2023. године на велики митинг изборне листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србија не сме да стане“, где ће грађанима Јагодине лично да се обрати и председник Републике Србије Александар Вучић, најбруталније су извређани, прећено им је и покушано је да једног активисту прегазе аутом. Након позивања полиције, исти до тада непознати починилац је својим аутом побегао.

Полиција је дошла на лице места, извршила је увиђај и по сазнањима мештана села Рибара ради се о лицу блиско повезаним са фудбалским клубом у Рибару, познат по надимку „Коза“. Иначе, лице је крупније грађе и његове претње су веома озбиљно схваћене а активисти су одмах након инцидента о овом догађају обавестили и председника Градског одбора СНС у Јагодини и народног посланика Николу Радосављевића, који је дошао на лице места.

Поводом овог инцидента Радосављевић је изјавио:

„Није први пут да нам се дешавају овакве ствари у Јагодини. Више пута је до сада прећено нашим активистима, чак су и поједини политичари из Јагодине лично претили нашим активисткињама које су биле видно потрешене.

Заштитићу сваког нашег активисту у сваком тренутку и нећу да дозволим оваква дешавања у Јагодини никада више. Нећу да дозволим да се скрнави лик нашег председника, јер сматрам да политика насиља и мржње коју они показују очигледно је њихов једини адут, без програма и реалних решења за бољитак грађана Србије. И сам сам више пута био изложен и претњама и разноразним дешавањима о чему је полиција обавештавана па чак и медији, али ми је то само давало још већу снагу да истрајем у борби, јер сам тиме и видео да сам на правом путу за бољитак наших грађана и наше Србије.

Позивам све грађане Јагодине да се у недељу окупимо у највећем броју до сада и покажемо пристојну Србију, пристојну Јагодину и заједно подржимо председника Александра Вучића у остваривању свих оних програма које смо зацртали до 2025. године и до 2027. године и зато поручујем још једном грађанима Јагодине – Србија не сме да стане“, закључио је Радосављевић.