Вести

Унија жена: Статус жена у Србији на изузетном нивоу

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини одржана је трибина под називом: “Како је данас бити успешна жена у Србији“.

Трибина је изазвала велико интересовање чланица Српске напредне странке, а одржана је у организацији Уније жена Градског одбора СНС у Јагодини и народног посланика и председника Градског одбора Николе Радосављевића.

Гошћа трибине била је народни посланик са листе „Александар Вучић – за нашу децу“, Ивана Поповић која је том приликом рекла:

“Изузетно је важно да се ми жене окупљамо, да размењујемо искуства и разговарамо о свим достигнућима која смо имали до сада. Оно што је изузетно лепо и што могу да истакнем је да је до сада изузетно много урађено по питању статуса жена у нашем друштву и можда најбоље о томе говори садашњи парламент где ми имамо 40% жена у овом сазиву. Такође имамо и Владу као изванредан пример, где је преко 50% жена, дакле апсолутно позиција жена у нашем друштву је на изузетно добром нивоу, али то не значи да се наша борба на томе зауставља. Ми морамо да наставимо даље и зато овакве трибине су изузетно важне и зато ми је драго што сам данас у Јагодини са девојкама и женама где ћу се упознати са њиховим мишљењем и искуствима."

На питање да ли овакве трибине детектују и одређене проблеме, Ивана Поповића је одговорила:

“Овакве трибине свакако да донесу врло интересантне ствари, донесу жустар разговор и свакако да се упознамо са новим проблемима са којима се наше жене сусрећу. Ту има и тих неких стандардних које су онако дубоко укорењене у нашем друштву, али ја волим да дискутујем са женама. Просто увек нађемо нову перцепцију, неки нови угао, неки нови начин како да решимо одређене проблеме, а наравно и како да се припремимо за неке наредне борбе, наредне ситуације. Сигурна сам да ће бити у наредном периоду оваквих трибина све више и више.“

Говорећи о утисцима о раду и функционисању Градског одбора СНС у Јагодини, народна посланица Ивана Поповић је рекла:

“Ја сам у Јагодини релативно скоро била и упознала се са активистима из Јагодине и морам да кажем да су овде људи изузетно добронамерни, да су јако добри домаћини. Ја волим даме у Јагодини и волим што су показале иницијативу да их посетим и да разговарамо, да се још дубље упознамо. Могу да кажем да ми је задовољство што боравим у Јагодини.“

Организатор трибине била је Унија жена Градског одбора СНС у Јагодини чији је председник Маријана Милошевић истакла:

“Живимо у времену када је родна равноправност изузетно важна. Има више од 40% жена у парламенту и заиста је јако важно интегрисати жене у данашње друштво. Статус жене се променио како у Србији тако и у Јагодини. Конкретно имамо заиста пуно жена на руководећим местима и то је једна слика која је и у читавој Србији. Ја сам заиста срећна због тога јер улога жене у друштву је важна. Ми жене смо и мајке и домаћице, све више је жена које су предузетнице и жена које се одважују да се баве политиком. Мислим да ћемо ускоро имати једну реалну слику када је у питању родна равноправнност.“

Учеснике трибине је на почетку поздравио народни посланик и председник Градског одбора СНС у Јагодини, Никола Радосављевић који је указао на значај одржавања оваквих трибина као и о улози чланова Српске напредне странке у Јагодини када је у питању женска популација.

 

 

 

Извор: Градски одбор СНС Јагодина